Kako se podjetja sanitarne keramike soočajo z dilemo "treh znižanj"?

08-04-2024

Leto 2024 je vstopilo v april. Glede na informacije, pridobljene iz različnih kanalov, se industrija opremljanja doma trenutno sooča s številnimi izzivi in ​​spremembami. V okviru vse večje polarizacije trga se nekateri tradicionalni trgovci in podjetja soočajo s tveganjem, da bodo izločeni zaradi nezmožnosti prilagajanja novemu tržnemu okolju, kot so cenovne vojne, naraščajoči stroški dela in prometne težave. Hkrati je spremljajoči val"tri znižanja"podjetjem poslabšalo razmere in lahko postane zadnja kaplja, ki jih zdrobi. Tako imenovana tri zmanjšanja so: 1. Trgovci z blagovnimi znamkami zmanjšajo število blagovnih znamk, ki jih distribuirajo. 2. Trgovci podjetij z blagovno znamko zmanjšajo število trgovin ali zmanjšajo trgovinsko površino. 3. Število trgovcev z blagovnimi znamkami se močno zmanjšuje.

Basin Faucet

Kako se soočiti s problemom tri minus? To je čas za testiranje podjetij blagovnih znamk. Prilagajanje prodajnih strategij na podlagi povpraševanja na trgu je stalen in kritičen proces, katerega cilj je zagotoviti, da so prodajne dejavnosti podjetja zelo skladne s potrebami potrošnikov. Tukaj je nekaj ključnih korakov, ki lahko pomagajo podjetjem prilagoditi svojo prodajno strategijo glede na potrebe trga:

1. Tržne raziskave in analize: Izvedite poglobljeno tržno raziskavo, da bi razumeli trenutne tržne trende, preference potrošnikov in konkurenčne strategije.

2. Razjasnitev tržne pozicije in ciljnih kupcev: Na podlagi rezultatov tržne raziskave določite tržno pozicijo podjetja in razjasnite ciljne skupine kupcev.

3. Prilagodite strategijo izdelkov: glede na povpraševanje na trgu optimizirajte portfelj izdelkov, da zagotovite, da lahko izdelki izpolnijo pričakovanja ciljnih strank.

4. Oblikujte cenovno strategijo: analizirajte stroške, konkurenčne cene in ciljno plačilno sposobnost strank ter oblikujte razumno cenovno strategijo. Razmislite o popustih, promocijah in članskih programih, da bi pritegnili stranke in povečali prodajo.

5. Optimizirajte strategijo kanala: glede na nakupovalne navade in želje ciljnih strank izberite ustrezne prodajne kanale, kot so spletne platforme, fizične trgovine ali partnerji itd. Okrepite spletno in nespletno sodelovanje, da zagotovite priročno nakupovalno izkušnjo in visokokakovostne storitve za stranke .

Hand Shower

6. Okrepite tržno promocijo: ustvarite in razširjajte dragoceno vsebino, vključno s članki, videoposnetki, slikami itd., da privabite in obdržite uporabnike ter povečate podobo blagovne znamke in prepoznavnost izdelka.

7. Vzpostavite mehanizem za povratne informacije: Vzpostavite kanale za povratne informacije strank za zbiranje mnenj in predlogov strank o izdelkih in storitvah. Redno analizirajte povratne informacije strank, ocenjevajte učinkovitost prodajnih strategij ter izvajajte pravočasne prilagoditve in optimizacije.

Zgornjih sedem korakov lahko pomaga podjetjem bolje prilagoditi prodajne strategije glede na povpraševanje na trgu ter izboljšati konkurenčnost na trgu in zadovoljstvo strank. Obenem morajo podjetja ohraniti natančne vpoglede v trg in še naprej biti pozorna na spremembe na trgu kopalnic.

XIAMEN DELMEI SANITARY WARE CO., LTD. Tovarna, ki se odlikuje po načrtovanju, proizvodnji, logistiki in poprodajnih storitvah zatuš glave ,kuhinjska pipa inbazen pipaZavezani smo k temu, da postanemo vodilni svetovni ponudnik celovitih rešitev OEM/ODM, zagotavljamo kvalificirane izdelke svetovnega razreda in se zavezujemo k odlični storitvi za stranke. Izbrati Delmei pomeni izbrati kakovost in zaupanje.

Dobite najnovejšo ceno? Odgovorili bomo čim prej (v roku 12 ur)

Politika zasebnosti